Este vorba de fapt despre turnulete de clatite cu crema de trandafiri si ciocolata...
Una carissima mia amica dalla Romania mi ha mandato una bottiglietta di acqua di rose...ieri ho trovato questa ricetta facile, veloce e molto squisita...con profonda emozione e gratitudine dedico questo dolce al angioletto che si chiama Sara, cioè la bimba di mia amica... Di fatto si tratta dei torri di crespelle alla crema di rose e cioccolato...
Ingrediente compozitie clatite / Ingredienti per le crespelle
100g faina / 100g farina
200ml lapte / 200ml latte
2oua / 2 uova
un varf de sare / un nonulla di sale
1pliculet zahar vanilat / 1bustina di vanillina
Ingrediente crema cu aroma de trandafir / Ingredienti crema di rose
200ml lapte / 200ml latte
150g smantana lichida / 150g panna
2 oua / 2 uova
30g amidon de porumb / 30g maizena
70g zahar / 70g zucchero 3 lingurite apa de trandafiri / 3 cucchiaini di acqua di rose
In plus / In più
50g ciocolata amara / 50g cioccolato fondente
50g ciocolata cu lapte / 50g cioccolato al latte
Pentru decorare / Per la decorazione
petale de trandafiri / petali di rosa
1 albsus / 1 albume
zahar tos fin / zucchero finissimo
zahar pudra / zucchero al velo
Procediment clatite / Procedimento per le crespelle
Se amesteca faina si cu laptele
Mescolate la farina con il latte
Se adauga ouale, sarea si zaharul vanilat...
Aggiungete le uova, il sale e la vanillina...
Se lasa compozitia sa se odihneasca 30 minute
Lasciate riposare la pastella 30 minuti
Intre timp se spala delicat frunzele de trandafiri, se usuca se pensuleaza cu albus batut,
se dau prin zahar tos fin si se lasa la uscat
Nel frattempo si lavano delicatamente i petali di rosa, si asciugano con cura, si spennellano con un velo di albume sbattuto, si cospagono di zucchero e si lasciano indurire
Se topeste putin unt in tigaie si se fac patru clatite
Fate fondere un ricciolo di burro in una padella e preparate una dopo l'altra 4 crespelle sottili
Se decupeaza cu un pahar cu diametru 8-10cm (depinde cat de mari faceti clatitele)..
eu dintr-o clatita am decupat 4 cercuri…
Con uno stampino di 8-10cm di diametro ricavate 4 dischi da ogni crespella...
Se topesc cele doua feluri de ciocolata si se pensuleaza cu cioco 10cercuri…
Spalmate il cioccolato fuso su 10 dischi...
Se lasa sa se intareasca ciocolata si intre timp se prepara crema cu aroma de trandafiri
Lasciate indurire il cioccolato e nel frattempo preparate la crema di rosa
Procediment crema cu aroma de trandafiri / Procedimento per la crema di rosa
Smantana se amesteca cu laptele
Mescolate la panna con il latte
Se pastreaza o treime si 2/3 se pun pe foc
In treimea ramasa se adauga amidonul, ouale si zaharul
Scaldate i 2/3...al terzo rimasto incorporate la maizena, le uova e lo zucchero
Si se amesteca cu compozitia de lapte si smantana fierbinte amestecand constant
Incorporate la miscela al latte alla panna bollente mescolando costantemente
Se pune iar totul pe foc pana la punctul de fierbere si cand devine o crema densa se indeparteaza, se lasa un pic sa se raceasca si se adauga apa de trandafiri
Portate a ebollizione, profumate la crema con l'acqua di rose e lasciatela raffreddare, mescolando spesso
Apoi se trece la asamblarea turnuletelor
Se incepe cu un disc de cioco
Poi si incomincia con l'assemblaggio dei torri
Stendete la crema sullo strato di cioccolato
Apoi alt disc de cioco, se adauga crema si deasupra se pune un disc normal
Se decoreaza cu petalele de trandafiri preparate anterior si se pudreaza dupa dorinta…
Sovrapponete due dischi alla crema e metteteci sopra i dischi rimasti
Decorate con le foglie di rosa e spolverizate di zucchero a velo a piacere...
imi place foarte mult blogul tau...felicitari pentru tot ceea ce faci
RispondiEliminaMultumesc frumos Naty...te mai astept pe la mine :)
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