mercoledì 10 giugno 2009

TURNULETELE SAREI / LE TORRI DI SARA


O draga prietena din Romania m-a facut felicita posesoare a unei sticlute cu apa de trandafiri…si ieri am dat peste o reteta usoara, rapida si gustoasa..ca semn de multumire si recunostinta am intitulat micile prajiturele Turnuletele Sarei…cu dedicatie speciala micului ingeras de fetita a prietenei mele care se chiama Sara…
Este vorba de fapt despre turnulete de clatite cu crema de trandafiri si ciocolata...

Una carissima mia amica dalla Romania mi ha mandato una bottiglietta di acqua di rose...ieri ho trovato questa ricetta facile, veloce e molto squisita...con profonda emozione e gratitudine dedico questo dolce al angioletto che si chiama Sara, cioè la bimba di mia amica... Di fatto si tratta dei torri di crespelle alla crema di rose e cioccolato...

Ingrediente compozitie clatite / Ingredienti per le crespelle

100g faina / 100g farina
200ml lapte / 200ml latte
2oua / 2 uova
un varf de sare / un nonulla di sale
1pliculet zahar vanilat / 1bustina di vanillina


Ingrediente crema cu aroma de trandafir / Ingredienti crema di rose

200ml lapte / 200ml latte
150g smantana lichida / 150g panna
2 oua / 2 uova
30g amidon de porumb / 30g maizena
70g zahar / 70g zucchero 3 lingurite apa de trandafiri / 3 cucchiaini di acqua di rose



In plus / In più

50g ciocolata amara / 50g cioccolato fondente
50g ciocolata cu lapte / 50g cioccolato al latte


Pentru decorare / Per la decorazione

petale de trandafiri / petali di rosa
1 albsus / 1 albume
zahar tos fin / zucchero finissimo
zahar pudra / zucchero al velo


Procediment clatite / Procedimento per le crespelle

Se amesteca faina si cu laptele

Mescolate la farina con il latte

Se adauga ouale, sarea si zaharul vanilat...

Aggiungete le uova, il sale e la vanillina...

Se lasa compozitia sa se odihneasca 30 minute

Lasciate riposare la pastella 30 minuti

Intre timp se spala delicat frunzele de trandafiri, se usuca se pensuleaza cu albus batut,
se dau prin zahar tos fin si se lasa la uscat

Nel frattempo si lavano delicatamente i petali di rosa, si asciugano con cura, si spennellano con un velo di albume sbattuto, si cospagono di zucchero e si lasciano indurire

Se topeste putin unt in tigaie si se fac patru clatite

Fate fondere un ricciolo di burro in una padella e preparate una dopo l'altra 4 crespelle sottili

Se decupeaza cu un pahar cu diametru 8-10cm (depinde cat de mari faceti clatitele)..
eu dintr-o clatita am decupat 4 cercuri…

Con uno stampino di 8-10cm di diametro ricavate 4 dischi da ogni crespella...

Se topesc cele doua feluri de ciocolata si se pensuleaza cu cioco 10cercuri…

Spalmate il cioccolato fuso su 10 dischi...

Se lasa sa se intareasca ciocolata si intre timp se prepara crema cu aroma de trandafiri

Lasciate indurire il cioccolato e nel frattempo preparate la crema di rosa

Procediment crema cu aroma de trandafiri / Procedimento per la crema di rosa

Smantana se amesteca cu laptele

Mescolate la panna con il latte

Se pastreaza o treime si 2/3 se pun pe foc

In treimea ramasa se adauga amidonul, ouale si zaharul


Scaldate i 2/3...al terzo rimasto incorporate la maizena, le uova e lo zucchero


Si se amesteca cu compozitia de lapte si smantana fierbinte amestecand constant


Incorporate la miscela al latte alla panna bollente mescolando costantemente



Se pune iar totul pe foc pana la punctul de fierbere si cand devine o crema densa se indeparteaza, se lasa un pic sa se raceasca si se adauga apa de trandafiri


Portate a ebollizione, profumate la crema con l'acqua di rose e lasciatela raffreddare, mescolando spesso



Apoi se trece la asamblarea turnuletelor

Se incepe cu un disc de cioco


Poi si incomincia con l'assemblaggio dei torri

Stendete la crema sullo strato di cioccolato



Apoi alt disc de cioco, se adauga crema si deasupra se pune un disc normal

Se decoreaza cu petalele de trandafiri preparate anterior si se pudreaza dupa dorinta…


Sovrapponete due dischi alla crema e metteteci sopra i dischi rimasti

Decorate con le foglie di rosa e spolverizate di zucchero a velo a piacere...




2 commenti:

  1. imi place foarte mult blogul tau...felicitari pentru tot ceea ce faci

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  2. Multumesc frumos Naty...te mai astept pe la mine :)

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