
De ziua mea am pregatit doua torturi...de aceea cel pe care vi-l prezint acum l-am
notat cu I tocmai pt a se deosebit de urmatorul...
Deci vedeta zilei este Tortul I
Tortul II...va urma:))
Reteta este in intregime de provenienta franceza...inspirata din
revistele cumparate din Franta cu ocazia concediului meu din vara ...
In occasione del mio compleanno ho preparato due torte...
oggi vi presento la prima torta...
La seconda...seguira
La ricetta proviene dalla Francia...ispirata dalle mie riviste
comprate in Francia in occasione delle vacanze trascorse lì..
BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT / PAN DI SPAGNA MOELLEUX AU CHOCOLAT
150g unt / 150g di burro
250g zahar / 250g di zucchero
2 oua / 2 uova
esenta de vaniglie / essenza di vaniglia
120g ciocolata amaruie / 120g di cioccolato fondente
170g faina / 170g di farina
1/2 pachetel de praf de copt / 1/2 bustina di lievito per dolci
250ml apa fierbinte / 250ml acqua bollente
MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI /
MOUSSE ALLE MANDORLE PRALINATE E PESCHE
200ml lapte condensat neindulcit / 200ml latte condensato non zuccherato
200ml frisca / 200ml di panna montata
12g gelatina / 12g di gelatina
100g migdale / 100g di mandorle
80g zahar / 80g di zucchero
1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici / 1 scatola di pesche sciroppate
zeama unei 1/2 de lamai / il succo di mezzo limone
PROCEDIMENT BLAT / PROCEDIMENTO PAN DI SPAGNA
Am mixat untul cu zaharul
Ho sbattuto il burro con il zucchero

Am adaugat ouale si vanillina
Ho aggiunto le uova e la vanillina

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei
Il cioccolato fuso l'ho aggiunto al composto risultato

Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei
Ho mescolato il lievito con la farina e gli ho aggiunto alternando un cucchiaio
di miscella di farina e un cucchiaio di acqua bollente

Alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte
Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara
deoarece am dorit sa fac un tort carapace...
Pusa compozitia in tava si coapte 3 astfel de tavi...
Io ho raddoppiato la quantità per avere una torta tutta circondata di pan di Spagna

PROCEDIMENT MOUSSE
Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o
craticioara cu zaharul si pe foc cu ea...
Ho sminuzzato le mandorle ed insieme allo zucchero le ho messe in una
pentola sul fuoco a fiamma bassa

Si-am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul si-a devenit cam asa...
Quando lo zucchero è sciolto ed il tutto è diventato così..

Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie...mai mic...
Ho usato il mattarello riducendo le mandorle pralinate in polvere...va be'...quasi:))

Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete
Ho tagliato le pesche a dadini

Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator
L-am scos din congi si l-am mixat pana
cand a inceput a se umfla ca o spuma...am adaugat sucul de lamaie
Ho sbattuto con la frusta elettrica il latte condensato (messo prima per 15 minuti nel freezer) Quando è diventato gonfio e vellutato ho aggiunto il succo di limone


Am adaugat frisca...
Ho aggiunto la panna montata...

Migdalele pralinate...
Le mandorle pralinate...

Apoi piersicile...
Poi le pesche..

Si la urma gelatina...
E alla fine ho aggiunto la gelatina...
ASAMBLARE TORT
In forma rotunda de tort imbracata in folie
transparenta am inceput a construi tortul-carapace..
Nella stampo foderato di pellicola trasparenta ho messo il primo pan di Spagna...
foderando pure le pareti dello stampo...

Am adaugat primul strat de mousse..apoi al doilea blat rotund...
Ho messo il primo strato di mousse...e poi il secondo pan di Spagna...

Am adaugat al doilea strat de mousse...
Ho aggiunto pure il secondo strato di mousse...

Am pus ultimul blat rotund...sigilat si pus la frigi pana a doua zi...
Ho chiuso il tutto con l'ultimo pan di Spagna e ho messo la torta
nel frigorifero per tutta la notte...

A doua zi l-am scos din frigi si implicit din forma...
L-am imbracat intr-un strat de unt...
Il giorno dopo l'ho tirata fuori dal frigo...
l'ho rivestita con uno strato sottile di burro

Si l-am decorat...in mare graba
E l'ho decorata...di fretta...
Spero vi piaccia:))


notat cu I tocmai pt a se deosebit de urmatorul...
Deci vedeta zilei este Tortul I
Tortul II...va urma:))
Reteta este in intregime de provenienta franceza...inspirata din
revistele cumparate din Franta cu ocazia concediului meu din vara ...
In occasione del mio compleanno ho preparato due torte...
oggi vi presento la prima torta...
La seconda...seguira
La ricetta proviene dalla Francia...ispirata dalle mie riviste
comprate in Francia in occasione delle vacanze trascorse lì..
BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT / PAN DI SPAGNA MOELLEUX AU CHOCOLAT
150g unt / 150g di burro
250g zahar / 250g di zucchero
2 oua / 2 uova
esenta de vaniglie / essenza di vaniglia
120g ciocolata amaruie / 120g di cioccolato fondente
170g faina / 170g di farina
1/2 pachetel de praf de copt / 1/2 bustina di lievito per dolci
250ml apa fierbinte / 250ml acqua bollente
MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI /
MOUSSE ALLE MANDORLE PRALINATE E PESCHE
200ml lapte condensat neindulcit / 200ml latte condensato non zuccherato
200ml frisca / 200ml di panna montata
12g gelatina / 12g di gelatina
100g migdale / 100g di mandorle
80g zahar / 80g di zucchero
1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici / 1 scatola di pesche sciroppate
zeama unei 1/2 de lamai / il succo di mezzo limone
PROCEDIMENT BLAT / PROCEDIMENTO PAN DI SPAGNA
Am mixat untul cu zaharul
Ho sbattuto il burro con il zucchero

Am adaugat ouale si vanillina
Ho aggiunto le uova e la vanillina

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei
Il cioccolato fuso l'ho aggiunto al composto risultato

Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei
Ho mescolato il lievito con la farina e gli ho aggiunto alternando un cucchiaio
di miscella di farina e un cucchiaio di acqua bollente

Alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte
Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara
deoarece am dorit sa fac un tort carapace...
Pusa compozitia in tava si coapte 3 astfel de tavi...
Io ho raddoppiato la quantità per avere una torta tutta circondata di pan di Spagna

PROCEDIMENT MOUSSE
Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o
craticioara cu zaharul si pe foc cu ea...
Ho sminuzzato le mandorle ed insieme allo zucchero le ho messe in una
pentola sul fuoco a fiamma bassa

Si-am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul si-a devenit cam asa...
Quando lo zucchero è sciolto ed il tutto è diventato così..

Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie...mai mic...
Ho usato il mattarello riducendo le mandorle pralinate in polvere...va be'...quasi:))

Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete
Ho tagliato le pesche a dadini

Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator
L-am scos din congi si l-am mixat pana
cand a inceput a se umfla ca o spuma...am adaugat sucul de lamaie
Ho sbattuto con la frusta elettrica il latte condensato (messo prima per 15 minuti nel freezer) Quando è diventato gonfio e vellutato ho aggiunto il succo di limone


Am adaugat frisca...
Ho aggiunto la panna montata...

Migdalele pralinate...
Le mandorle pralinate...

Apoi piersicile...
Poi le pesche..

Si la urma gelatina...
E alla fine ho aggiunto la gelatina...
ASAMBLARE TORT
In forma rotunda de tort imbracata in folie
transparenta am inceput a construi tortul-carapace..
Nella stampo foderato di pellicola trasparenta ho messo il primo pan di Spagna...
foderando pure le pareti dello stampo...

Am adaugat primul strat de mousse..apoi al doilea blat rotund...
Ho messo il primo strato di mousse...e poi il secondo pan di Spagna...

Am adaugat al doilea strat de mousse...
Ho aggiunto pure il secondo strato di mousse...

Am pus ultimul blat rotund...sigilat si pus la frigi pana a doua zi...
Ho chiuso il tutto con l'ultimo pan di Spagna e ho messo la torta
nel frigorifero per tutta la notte...

A doua zi l-am scos din frigi si implicit din forma...
L-am imbracat intr-un strat de unt...
Il giorno dopo l'ho tirata fuori dal frigo...
l'ho rivestita con uno strato sottile di burro

Si l-am decorat...in mare graba

E l'ho decorata...di fretta...
Spero vi piaccia:))


La multi ani! Sa fii sanatoasa si fericita!
RispondiEliminaLa multi ani multa sanatate si sa te bucuri de ce e mai bun in viata!
RispondiEliminaTortul este absolut superb....
decorta di frettaaaa?????
RispondiEliminae meno male che è di fretta ed è venuta fuori questa super meraviglia, bravissima!!!!
Superb!
RispondiEliminal-ai decorat in graba??????pai eu daca stateam 2 zile(deci fara graba)nu-mi iesea asa minunatie.complimente! esti super talentata!dai lectii in particular?(glumesc).vai avanti cosi!!!!
RispondiEliminaE' da delirio visivo e mangereccio.Bravissima
RispondiEliminaMinunat !
RispondiEliminaLa multi ani,Dora draga!
RispondiEliminaTortul este superb !Pupici!
prima di tutto auguri per il tuo compleanno, anche se in ritardo, e poi tesoro mio, se questa l'hai decorata di fretta, non oso pensare a quello che puoi fare quando hai tempo!!!! è una meraviglia per gli occhi e una goduria per il palato, che armonia di sapori!!! sei straordinaria ;)
RispondiEliminabacioni
Fiorella
Auguri Dora!!!, per la torta y per il tuo compleanno
RispondiEliminaBaci
La Multi Ani Dora draga!!!!!!!
RispondiEliminaIti doresc muuulta sanatate, fericire si multe bucurii! Pupici. Marina (Seima)
Superb tortul!Cu intarziere,iti urez "la multi ani sanatosi",draga mea!
RispondiEliminaWhat a wonderful blog. Love to see the amazing work you do.
RispondiEliminaElin
Auguri in ritardo...decorata di frettaaaaa????? e se avessi avuto un po' più di tempoooo?
RispondiEliminaBravissima Dora come sempre...per me lo sai SEI UN MITO :-))) baciiii
Felicitari, faci lucruri minunate. La multi ani, din toata inima.
RispondiEliminaLa multi ani cu sanatate si multe impliniri.Sa-ti dea Dumnezeu putere sa faci multi multi ani aceste lucruri minunate cu care ne incanti.
RispondiEliminaDora,la multi ani fericiti!Esti un model minunat pentru mine,te invit cu mari emotii si mare,mare placere pe blogul meu,sa ridici un premiu pe care ti-l ofer cu drag!
RispondiEliminaMultumesc mult draga Oana
RispondiEliminaMa bucur ca-ti place draga micki:))
RispondiEliminaGrazie mille Betty...sei molto gentile...
RispondiEliminaMultumesc Nadia...ma bucur ca-ti place..
RispondiEliminaSi totusi draga judy e decorat in graba...daca doresti a vedea un tort decorat cu rabdare poti urmari tortul II pt ziua mea...la acela pot spune ca am "bibilit"...aproape 6ore...
RispondiEliminaCara Roby ti ringrazio di cuore...sono contenta che ti piaccia...
RispondiEliminaAla esti tare draguta...si-ti multumesc...
RispondiEliminaLissa scumpa mea..iti multumesc frumos...te pupez cu mult drag
RispondiEliminaCarissima Fiorella le tue parole mi portano tanta allegria nel cuore e nell'anima...ti ringrazio tantissimo e ti mando un bacione grosso...
RispondiEliminaGrazie tantissime cara Claudia...baci
RispondiEliminaScumpa Marina iti multumesc c-ai trecut in visita pe la mine...si-ti multumesc frumos si pt urari...te mai astept...pupez cu mare drag
RispondiEliminaDraga Mimisor iti multumesc...stai linistita..niciodata nu-i tarziu pt urari...si nu numai...pupici
RispondiEliminaDear Elin thank you very much for you wonderful words...I'm waiting for you anytime...a lot of kisses
RispondiEliminaCarissima Ylenia..ti ringrazio tantissimo...se avessi avuto un po' più di tempo?...Avrei fatto la torta nr II...Corri a guardarla!!!! un bacione grosso
RispondiEliminaIti multumesc frumos VIATA...
RispondiEliminaDraga Anca iti multumesc mult de tot pt urarile si cuvintele frumoase
RispondiEliminaDraga Stefana...iti multumesc mult de tot pt urari...si mai ales pt premiul pe care mi-l oferi...voi veni cat de curand a-l ridica..te pupezez cu mult drag
RispondiEliminaResto sempre incantata nel vedere i tuoi capolavori....veramente una professionista con la "P" grande.
RispondiEliminaVolevo chiederti ma le fette quando le tagli restano intatte?
Come le tagli?
Grazie Angela