Astazi va prezint primul meu tort de graduare…prietenul fiicei mele, Fabrizio a implinit frumoasa varsta de 19 ani si cum anul acesta a terminat si liceul m-am gandit la o tema adecvata acestui eveniment….o etapa din viata lui a luat sfarsit…si una noua, plina de necunoscut incepe…tocmai acest lucru
am vrut eu a ilustra in decorarea acestui tort…
Tortul este unul simplu, format din doua tipuri de blaturi care se imbina armonios cu aroma cremei de ciocolata amaruie si a celei de ciocolata alba cu cocos…peste toate isi pune amprenta subtil ananasul din componenta celui de-al doilea blat…
Dar mai bine hai sa va povestesc….reteta
Oggi vi presento la mia prima graduation cake oppure torta di maturità…il ragazzo di mia figlia, Fabrizio ha compiuto 19 anni e siccome quest’anno si è anche diplomato ho scelto un tema adatto per questo evento…è finito un periodo della sua vita…ed eccone un altro che incomincia per lui, un periodo pieno di sconosciuto…e proprio quest’aspetto che ho voluto rilevare decorando la torta…
La torta è una semplice…ha due pan di Spagna che completano perfettamente la squisitezza delle due creme usate: una prelibata crema al cioccolato amaro ed una crema squisita al cioccolato bianco e cocco…
Ecco la ricetta…
Ingrediente blat I /Ingredienti per il primo pan di Spagna (PDS)
100g ciocolata amara / 100g cioccolato fondente
250g faina / 250g farina
un pliculet praf de copt / una bustina polvere lievitante
10g cacao / 10g cacao
250g zahar / 250g zucchero
2 pachetele zahar vanilat / 2 bustine di zucchero vanigliato
4 oua / 4 uova
250g unt moale / 250g burro morbido
100ml vin rosu sec / 100ml vino rosso secco
150g picaturi de ciocolata / 150g gocce di cioccolato
In plus pt insiropare / In più per inzuppare
125ml vin rosu sec / 125ml vino rosso secco
Ingrediente blat II / Ingredienti per il secondo PDS
8 felii ananas din compot / 8 fette di ananas in scatola
120g faina / 120g farina
2 linguri de cacao / 2 cucchiai di cacao
2 lingurite praf de copt / 2 cucchiaini di lievito in polvere
100g zahar / 100g zucchero
1 pliculet zahar vanilat / 1 bustina di zucchero vanigliato
100g cocos / 100g di cocco grattugiato
2 oua / 2 uova
4 linguri ulei de masline (sau vegetal) / 4 cucchiai di olio d'oliva o vegetale
10 linguri suc de ananas (din compot) / 10 cucchiai di succo d'ananas
Ingrediente crema de ciocolata amara / Ingredienti crema di cioccolato fondente
100ml smantana lichida / 100ml panna
150g frisca / 150g panna da montare
125g mascarpone / 125g mascarpone
125g ricotta / 125g ricotta
200g ciocolata amara / 200g cioccolato amaro
2 linguri cognac / 2 cucchiai cognac
Ingrediente crema de ciocolata alba si cocos / Ingredienti crema di ciocco bianco e cocco
100g ciocolata alba / 100g cioccolato bianco
100ml smantana lichida / 100ml panna
150g frisca / 150ml panna da montare
125g mascarpone / 125g mascarpone
125g ricotta / 125g ricotta
100g cocos / 100g cocco
Super tort Dora! Felicitari,esti fantastica!
RispondiEliminaIs curioasa de mor,cum arata sectiunea?!
multumesc miha...sectiunea n-am vazut-o nici eu din pacate...ca tortul a fost facut cadou...dar imi imaginez ca a fost super...cel putin asa spune fiica mea care l-a si gustat...
RispondiEliminafoarte frumos tortul si un design original ca de obicei.Dora cu ce faci auriul? ai colorant?
RispondiEliminafelicitari, Dora. arata foarte bine. si cu siguranta toate aceste prajituri si torturi sunt cat se poat de delicioase. spor la treaba in continuare!
RispondiEliminaIncredibil! Un tort absolut superb. Felicitari!
RispondiEliminaComplimenti dora:) bellissima e buonissima torta.
RispondiEliminaCiao Dora, bellissima la tua torta...e senz'altro buonissima:)
RispondiEliminaComplimenti e bacioni
Miriam
ciao, vedo oggi per la prima volta il tuo blog e devo dire che sei molto brava, ti faccio i miei complimenti, le torte che fai sono bellissimi.
RispondiEliminacompliemnti ancora, ti ho linkata e ti verro' a trovare spesso perchè sono rimasta sbalordita dalle tue torte
Draga Alexandra auriul il fac cu colorant pulbere de la Wilton...te pupezez dulce...multumesc mult pt felicitari
RispondiEliminaDan Gheorghe iti multumesc frumos pt felicitari...esti foarte amabil
RispondiEliminaDiana Didona multumesc mult pt felicitari draga mea..te pup
RispondiEliminaCara Miriam sei molto gentile...ti ringrazio moltissimo..un bacione
RispondiEliminaCarissima Blunotte ti ringrazio dal profondo del cuore per i tuoi complimenti...ti ho linkata anch'io...baci
RispondiEliminafelicitari,nu stiu cu ce te ocupi,ar fi interesant de stiut... dar este usor de inteles ca ai primit acest dar,talent din partea D-LUI pt a face aceste minunati de torturi.FELICITARI.
RispondiEliminasa inteleg ca se fac 2 blaturi (nu ma refer la celcu ananas)ci la cel cu ciocolata amara. sau se taie in doua ?iar acele 150 gr.picaturi de ciocolata,le-ai topit impreuna cu ciocolata amara?
acele picaturi de ciocolata se pot inlocui cu o alta ciocolata in cazul in care nu gasesc?
scuze cate-am bombardat cu atatea intrebari.