Ieri a fost ziua prietenei mele Simona...o mare fana a fisticului si a ciocolatei...si i-am facut cadou un tort...cum putea fi acest tort daca nu cu fistic si muuuuulta ciocolata....
BLATUL
Ingrediente
100g unt
100g zahar
2oua
250g faina
1pachetel praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
200m lapte
50g fructe confiate
60ml crema de lamaie
Am mixat untul cu zaharul...
Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare...
Am pus coaja de lamaie...
Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu varful de sare...si-am adaugat putin cate putin pana am incorporat-o toata...
Am adaugat laptele....
Fructele confiate ....
Si-am pus compozitia in tava mare a aragazului cu lingura...
Am nivelat...
Iar deasupra am pus crema de lamaie....iarasi am nivelat....si-am bagat la cuptor la 175°C pana la proba scobitorii...
Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit crema de ciocolata alba cu fistic
CREMA DE CIOCOLATA ALBA CU FISTIC
Ingrediente
100g ciocolata alba
100ml frisca lichida
3linguri lapte
fistic maruntit
Frisca lichida am amestecat-o cu laptele si am pus-o pe foc...
Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat ciocolata bucatele..
Am adaugat fisticul....
Si la sfarsit 5g gelatina...si-am lasat deoparte...
Apoi am facut niste rulouri....
RULOURI
Ingrediente
50g unt
40g zahar pudra
50g albus
50g faina
esenta vanilie
Am mixat untul cu zaharul...
Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat cate putin in compozitie...
Am adaugat toata faina odata...
Apoi esenta de vanilie...
Pe o hartie de copt am desenat mai multe discuri cu diametrul de 10cm...
Am pus compozitia si-am format tot atatea discuri...
Si le-am lasat la 180°C pt 8minunte....
Scoase din cuptor, cat sunt inca calde le-am rasucit pe niste conuri de tabla si le-am lasat la racit...
Cand s-au racit le-am umplut cu crema de cioco alba si fistic...
In fine am facut un mousse de ciocolata cu lapte....
MOUSSE DE CIOCOLATA
Ingrediente
150g ciocolata cu lapte
3galbenuse
1 albus
150g zahar
200g frisca lichida
esenta vanilie
10g gelatina
Gelatina am pus-o la inmuiat ...
Ouale le-am amestescat cu jumatate din cantitatea de zahar....
Albusele cu cealalta jumatate...
Am amestecat cele doua compozitii...
Si apoi am adaugat frisca batuta...
Gelatina am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat compozitiei...
Iar la sfarsit ciocolata topita...
Toate acestea odata facuta am inceput la asamblarea tortului...
Am capitonat fundul si peretii formei de tort imbracata in folie transparenta cu blatul cu lamaie...
Apoi am pus rulouri umplute pe toata suprafata...
Deasupra am turnat mousse-ul de cioco...
Am pus capac acelasi blat de tort...si-am pus la frigi peste noapte...
A doua zi l-am scos din forma...
Si l-am ornat...
Doraaaaaa, ai maini de aur!!! :)
RispondiEliminaLa multi ani prietenei tale iar tie felicitari maxime pentru bijuteria de tort pe care ai creat-o!
Uite, si soarele e incantat de prezenta lui! ;)
Cat de fericita sint ca ti-ai facut si tu blog, nu ai idee! :P
O sa iti fiu un vizitator super-fidel!!! :)
P.S. Te pup dulce, dulce si fug sa te trec si eu in listuta mea cu oameni talentati.
Woooow!!! Ce tort adevarat... de fiecare data ma surprinzi!
RispondiEliminaFelicitari sincere! Esti harazita cu un real talent, ai tot respectul meu. Pupici mii!
P.S. Te astept la mine pe blog, caci te asteapta un premiu binemeritat.
Dora in primul rand te felicit pentru tot ceea ce faci ,torturile tale ma lasa fara suflare :). Sa iti dea Dumnezeu multa sanatate sa poti face cat mai multe. Te pup si numai bine, Amalia
RispondiEliminaLaura multumesc frumos pt cuvintele frumoase...si eu ma bucur c-am reusit sa-mi fac bucatica mea virtuala de celebritate:)..te pup si eu cu mare drag...si multumesc mult si de primire
RispondiEliminapupacesc dulce
Gabitza tzuc dulce...ma bucur ca-ti place...si tu ma surprinzi mereu la fel de placut...multumesc mult de premiu...dar poate imi spui si cum fac sa-l dau mai departe?
RispondiEliminaAmalia draga mea...pupacesc cu drag...multumesc mult de urari si felicitari...la fel iti doresc si eu tie.
RispondiEliminaDora, felictari! Iata ca ai reusit prima ta postare, si nu oricum, ci cu un tort surprinzator, ca toate cele pe care le realizezi! Ma bucur foarte, foarte mult - mai mult decat oricine si tu stii de ce ;). Te pup si astept sa iei premiul pe care ti l-am acordat (deja). :*
RispondiEliminaBuna Dora!
RispondiEliminaSuperb tortul,felicitari! Destul de migalos dar merita efortul ;-P
Pe curand si numai bine...
nicoleta
Buna Dora!
RispondiEliminaSuperb tortul,felicitari!
Destul de migalos dar merita efortul ;-P
Pe curand si numai bine...
nicoleta
draga, dora, ai reusiit! torturile tale sunt atat de fine si de elegante... au ceva aparte... ai mult talent, si ai maine de aur! te pup si la act mai ulte retete!
RispondiEliminaLaura draga mea...am reusit pana la urma...si asta si datorita tie...multumesc mult pt felicitari...te voi vizita cat de curand...multumesc inca o data pt premiu...tzuc cu mult drag pe privighetoarea mea draga
RispondiEliminabuna Nicoleta draga mea...ma bucur ca-ti place tortul si multumesc pt felicitari...e adevarat ca e migalos...dar pe mine ma atrag din ce in ce mai mult retetele elaborate..te tin mereu in priza...te pup
RispondiEliminaAdriana draga mea fata de diamant..te pup cu mare drag...multumesc mult de aprecieri si urari...te mai astept pe la mine
RispondiEliminaSuperb ca de obicei!
RispondiEliminaFelicitari Dora si ''la multi ani prietenei!
Multumesc mult lissa...ma bucur ca-ti place..
RispondiEliminaDora ai facut un tort minunat!!! Ca toate celelalte de altfel. Esti o fiinta deosebita si asta se vede din creatiile tale delicate si elegante.Te pup si ....vreau si eu sa fiu ca tine " cand voi fi mare".
RispondiEliminaAnca multumesc din suflet pt cuvintele frumoase...esti o draguta...cu perseverenta si rabdare poti ajunge unde doresti...te pup si eu...
RispondiEliminaS-U-P-E-R-B!
RispondiEliminamultumesc Georgi...ma bucur ca-ti place..
RispondiEliminaE extraordinar cum reusesti sa ornezi atat de perfect! Partea cea mai grea cred, e tocmai finalul, desi tot tortul e destul de migalos. Felicitari!
RispondiEliminaSUPER FRUMOS
RispondiEliminaDora faci niste torturi extraordinare.Felicitari.Ai putea sa-mi spui cum lipesti dantela pe marginea tortului de nu cade?mersi mult.
RispondiEliminaFoarte frumos ca de altfel tot ce faci tu.Ai putea sa-mi spui si mie cu ce liprsti dantela pe marginea tortului?Mersi mult.
RispondiEliminaBuna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie ce-i cu crema de lamaie e cumparata sau e facuta ca nu gasesc nimic despre ea.
RispondiEliminaDraga kris cu scusele de rigoare pt intarzierea raspunsului iti multumesc din suflet pt aprecieri si felicitari...te pupezez cu drag
RispondiEliminaDraga Anonimo...multumesc de aprecieri...dantela e lipita pe marginea tortului cu royal icing...
RispondiEliminaDraga Dogarita...crema de lamaie e facuta de mine...dar fiindca tortul e destul de laborios poti face si c-o crema de lamaie cumparata...
RispondiEliminaDora draga,
RispondiEliminastau si m-a uit la creatiile tale si ma gindesc cum te-a binecuvintat Dumnezeu cu asa talent. Ce a ce faci tu nu e tort este arta din toate punctele de vedere. Ce sa zic Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa-ti dea cit mai multe idei pe mai departe
Mimi
Draga Dora, te-am descoperit pe culinar si admir creatiile tale cu respiratia taiata.Maiestria ta este har de la Dumnezeu.Am avut curajul sa execut tortul Mars.Are un gust divin. Am facut poze, sper sa fi iesit si sa descopar cum sa le incarc pe culinar.
RispondiEliminaTe pup si iti multumesc ca impartasesti cu noi minunatiile tale.
Cu drag,
Violeta
Draga Mimi iti multumesc din suflet pt cuvintele frumoase..te puuup si eu cu drag
RispondiEliminaDraga Violeta ma bucur ca-ti plac torturile mele si mai mult ma bucur c-ai incercat Tortul Mars si ca te-a impresionat placut...
RispondiEliminate pup si eu cu drag
Dora, esti desavasita ! Interiorul torturilor tale sunt atat de complexe...Am facut si eu un tort cu eclere in interior si stiu cata munca este . Pup!
RispondiEliminaAsta nu e tort, e arta.
RispondiEliminaFelicitari!