Azi am facut o prajitura delicioasa...cu un gust fin si delicat....ca si persoana careia ii este dedicata ...si anume Gabrielei Cara...un mic semn de recunostinta pentru onoarea si bucuria ce mi-a provocat-o devenind prietena mea...cum este o prajitura inventata prin imbinarea ingredientelor si aromelor ce nume mai frumos puteam sa-i pun decat....CARA...
Reteta si procedeul este acelasi ca la blatul din tortul Simona...
BLAT
Ingrediente
100g unt
100g zahar
2oua
250g faina
1 pachetel praf de copt
200ml lapte
50g fructe confiate
60ml crema de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
EXECUTIE
Am mixat untul cu zaharul (am folosit zahar brun)
Am adaugat coaja de lamaie...
Apoi ouale puse pe rand si amestecand bine dupa fiecare...
Faina amestecata cu praful de copt si un varf de sare...
Apoi laptele....
Compozitia rezultata am pus-o in tava cu peretii inalti cu lingura...
Am pus deasupra coaja de portocala confiata (ca uitasem s-o pun)...
Apoi tot cu lingura crema pasticcera facuta de mine in casa pe care am aromatizat-o cu lamaie(devenind crema de lamaie)....
Am nivelat bine...
Si-am pus-o la cuptor la 180°C pentru 45minute...
Cand a fost gata am scos-o si-am mai lasat-o 15 minute in tava ei si apoi am scos-o pe platou...
Am taiat blatul in doua...
Am acoperit-o cu crema di nutella....
CREMA DE NUTELLA
Ingrediente
500ml lapte
2oua
100g faina
100g zahar
250g nutella
I-am pus din nou capacul...
Am acoperit cu frisca...
Si-am decorat cu dragoste si pretuire...
Reteta si procedeul este acelasi ca la blatul din tortul Simona...
BLAT
Ingrediente
100g unt
100g zahar
2oua
250g faina
1 pachetel praf de copt
200ml lapte
50g fructe confiate
60ml crema de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
EXECUTIE
Am mixat untul cu zaharul (am folosit zahar brun)
Am adaugat coaja de lamaie...
Apoi ouale puse pe rand si amestecand bine dupa fiecare...
Faina amestecata cu praful de copt si un varf de sare...
Apoi laptele....
Compozitia rezultata am pus-o in tava cu peretii inalti cu lingura...
Am pus deasupra coaja de portocala confiata (ca uitasem s-o pun)...
Apoi tot cu lingura crema pasticcera facuta de mine in casa pe care am aromatizat-o cu lamaie(devenind crema de lamaie)....
Am nivelat bine...
Si-am pus-o la cuptor la 180°C pentru 45minute...
Cand a fost gata am scos-o si-am mai lasat-o 15 minute in tava ei si apoi am scos-o pe platou...
Am taiat blatul in doua...
Am acoperit-o cu crema di nutella....
CREMA DE NUTELLA
Ingrediente
500ml lapte
2oua
100g faina
100g zahar
250g nutella
I-am pus din nou capacul...
Am acoperit cu frisca...
Si-am decorat cu dragoste si pretuire...
spettacolare!!! che meraviglia!! sei bravissima, complimenti!!
RispondiEliminagrazie sara...anche tu sei bravissima nonostante la tua giovane età...
RispondiEliminaam citit reteta in romaneste dar am postat in la versiunea italieneasca :D
RispondiEliminaSuper prajiturica! Felicitari.
RispondiEliminanu-i bai Adriana draga...te pupacesc de nu te vezi...
RispondiEliminaMarcela multumesc mult de tot...ma bucur ca-ti place...te mai astept...te pup cu drag
RispondiEliminada,sper sa apara mesaju...
RispondiEliminacum am spus,superb.
acu sa caut reteta de crema pasticera(sau cum io zice).
cred ca o gasesc la tine pe blog.
pupici.
Super Dora, mi-am notat reteta de crema imi place ca e fara unt, vreau sa fac o praji in weekend dar fac un blat simplu de cacao . Te pup si iti urea un sfarsit de saptamana placut !
RispondiEliminaAmalia draga mea...ma bucur ca vrei sa incerci prajitura...e superba...daca o incerci te astept cu impresii...te pup si eu si-ti doresc o saptamana minunata...
RispondiElimina