Trebuia sa-l comit...inainte de a pleca in vacanta...
l-am "ochit" de mai demult printre paginile revistelor mele...
si tot nu gaseam timp sa-l fac...ba n-aveam timp....ba imi
lipseau smochinele proaspete....in sfarsit l-am facut ca n-am
mai rezistat...si bine am facut...pt ca gustul
E DIVIN!!!!!!
Dovevo prepararla per forza questa torta...è così squisita
che non trovo più parole per esprimermi l'incantazione...
Ingrediente blat / Ingredienti pasta frolla
300g faina / 300g di farina
75g amidon de cartofi / 75g fecola di patate
1 lingurita praf de copt / 1 cucchiaino polvere lievitante
150g zahar / 150g di zucchero
1 pliculet zahar vanilat / 1 bustina di zucchero vanigliato
150g unt / 150g di burro
Ingredienti crema / Ingredienti per la crema
420g smochine proaspete / 420g di fichi freschi
5 linguri de prosecco / 5 cucchiai di prosecco
4 oua / 4 uova
75g zahar / 75g di zucchero
2 plicuri budinca de vanilie / 2 bustine budino di vaniglia
500ml prosecco+200ml apa minerala / 500ml di prosecco+200ml acqua
500g ricotta / 500g di ricotta
Procediment blat / Procedimento per la pasta frolla
Se amesteca faina, amidonul, praful de copt, cele doua tipuri de zahar si untul
Si mescola la farina, la fecola, il lievito, i due tipi di zucchero ed il burro
Se obtine o pasta ce nu trebuie lucrata mult, doar foarte putin cu
varfurile degetelor
Se intinde pasta intr-o tava unsa cu unt
L'impasto risultato si stende in una teglia già imburrata
Se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace la 180°C timp de 15min
Si fanno dei bucchi con la forchetta e si inforna a 180°C per 15min
Procediment crema / Procedimento per la crema
Smochinele se curata si se taie cubulete
I fichi pelati si tagliano a dadi
Se prepara primul pachet de budinca conform indicatiilor de pe plic
doar ca in loc de lapte se foloseste prosecco+apa minerala
Si prepara la prima bustina di budino usando il prosecco e l'acqua al posto del latte
Se incorporeaza cubuletele de smochine si se toarna compozitia
deasupra blatului
Si aggiungono i dadi di fichi al composto e si stende sopra la pasta
Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana la stadiul de crema
spumoasa
Si montano le uova con lo zucchero fino al punto di ottenere un composto gonfio e vellutato
Se prepara al doilea plic de budinca cu restul de prosecco si se adauga
cremei de oua
Si prepara la seconda bustina di budino con il restante prosecco e l'acqua minerale e
si aggiunge alla crema di uova
Cantitatea de ricotta se adauga cate putin compozitiei anterioare
La ricotta si aggiunge a poco a poco al composto
Noua compozitie se varsa deasupra compozitiei cu smochine si se introduce
din nou la cuptor tot la 180°C dar timp de 25-35minute
Odata copt se lasa la racit
Il composto ottenuto si versa sopra i fichi e si inforna a 180°C per 25-35 minuti...una volta cotto il dolce si sforna e si lascia a raffreddarsi sulla gratella
Si iata tortul decorat
Ed ecco la torta decorata
l-am "ochit" de mai demult printre paginile revistelor mele...
si tot nu gaseam timp sa-l fac...ba n-aveam timp....ba imi
lipseau smochinele proaspete....in sfarsit l-am facut ca n-am
mai rezistat...si bine am facut...pt ca gustul
E DIVIN!!!!!!
Dovevo prepararla per forza questa torta...è così squisita
che non trovo più parole per esprimermi l'incantazione...
Ingrediente blat / Ingredienti pasta frolla
300g faina / 300g di farina
75g amidon de cartofi / 75g fecola di patate
1 lingurita praf de copt / 1 cucchiaino polvere lievitante
150g zahar / 150g di zucchero
1 pliculet zahar vanilat / 1 bustina di zucchero vanigliato
150g unt / 150g di burro
Ingredienti crema / Ingredienti per la crema
420g smochine proaspete / 420g di fichi freschi
5 linguri de prosecco / 5 cucchiai di prosecco
4 oua / 4 uova
75g zahar / 75g di zucchero
2 plicuri budinca de vanilie / 2 bustine budino di vaniglia
500ml prosecco+200ml apa minerala / 500ml di prosecco+200ml acqua
500g ricotta / 500g di ricotta
Procediment blat / Procedimento per la pasta frolla
Se amesteca faina, amidonul, praful de copt, cele doua tipuri de zahar si untul
Si mescola la farina, la fecola, il lievito, i due tipi di zucchero ed il burro
Se obtine o pasta ce nu trebuie lucrata mult, doar foarte putin cu
varfurile degetelor
Se intinde pasta intr-o tava unsa cu unt
L'impasto risultato si stende in una teglia già imburrata
Se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace la 180°C timp de 15min
Si fanno dei bucchi con la forchetta e si inforna a 180°C per 15min
Procediment crema / Procedimento per la crema
Smochinele se curata si se taie cubulete
I fichi pelati si tagliano a dadi
Se prepara primul pachet de budinca conform indicatiilor de pe plic
doar ca in loc de lapte se foloseste prosecco+apa minerala
Si prepara la prima bustina di budino usando il prosecco e l'acqua al posto del latte
Se incorporeaza cubuletele de smochine si se toarna compozitia
deasupra blatului
Si aggiungono i dadi di fichi al composto e si stende sopra la pasta
Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana la stadiul de crema
spumoasa
Si montano le uova con lo zucchero fino al punto di ottenere un composto gonfio e vellutato
Se prepara al doilea plic de budinca cu restul de prosecco si se adauga
cremei de oua
Si prepara la seconda bustina di budino con il restante prosecco e l'acqua minerale e
si aggiunge alla crema di uova
Cantitatea de ricotta se adauga cate putin compozitiei anterioare
La ricotta si aggiunge a poco a poco al composto
Noua compozitie se varsa deasupra compozitiei cu smochine si se introduce
din nou la cuptor tot la 180°C dar timp de 25-35minute
Odata copt se lasa la racit
Il composto ottenuto si versa sopra i fichi e si inforna a 180°C per 25-35 minuti...una volta cotto il dolce si sforna e si lascia a raffreddarsi sulla gratella
Si iata tortul decorat
Ed ecco la torta decorata
e superb
RispondiEliminafelicitari
E divin gustul ,dar e divin intregul tort!
RispondiEliminaPupici si ma bucur ca ti-a priit vacanta ,mai am o saptamana si am si eu vacanta..sper ca frumoasa!
Bella, nu am facut niciodata prajituri cu smochine, cred ca este divina. Da florile le-ai cules din gradina...Un inceput de saptamina bun ! Cami
RispondiEliminastrepitosa...fichi e prosecco...che idea !!!!
RispondiEliminaquesta mi ispira troppo, devo provarla al più presto!!! la decorazione è meravigliosa, come sempre :)
baci
Fiorella
Che spettacolo , complimenti!
RispondiEliminaè bellissima, complimenti!
RispondiEliminasunt sublime torturile si prajiturile tale!!!!esti o inspiratie pt mine,si as dori si eu sa ajung sa fac ca si tine decoratiile...dar nu cred ca voi ajunge niciodata la nivelul tau...poate doar daca vrei sa ma inveti!
RispondiEliminaMultumesc mult Cristina...te mai astept pe la mine
RispondiEliminameravigliosa...come tutte le tue creazioni del resto BRAVA DORA!!! ;-)
RispondiEliminaAsa e Lissa draga mea...gustul e sublim...vacanta mi-a priit...dar o voi mai lungi si eu cu inca doua saptamani
RispondiEliminaBella prajitura asta e divina...e pt prima data ca o incerc si eu...si-am ramas socata de gustul mirific
RispondiEliminaCara Fiorella la combinazione è veramente squisita...grazie per i complimenti...se la provi fammi sapere...un bacio
RispondiEliminaMary sono contenta che ti piaccia...un bacio
RispondiEliminaCara Betty grazie mille per i tuoi complimenti
RispondiEliminaDraga anonimo iti multumesc mult pt aprecieri...din pacate cursuri nu tin...
RispondiEliminaImi place tare mult aceasta "palarioara" absolut eleganta.
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