giovedì 30 aprile 2009

UN NOU PREMIU / UN NUOVO PREMIO


Multumesc din suflet Laurei Laurentiu pt premiul acordat si-l ofer mai departe urmatoarelor bloguri pt frumusetea lor: Bunny, Lory, Isabela, Laura, Lily, Lissa


Dal profondo del cuore ringrazio Laura Laurentiu per il premio che mi ha concesso ed in seguito lo offro volentieri ai seguenti blog: Bunny, Lory, Isabela, Laura, Lily, Lissa.

giovedì 23 aprile 2009

PRAJITURA PARADISO / DOLCE PARADISO


Astazi va prezint o prajitura superba ca gust...foarte racoritoare si cu un gust fin si delicat...celor carora le plac mult fructele vor fi incantati...

Ingrediente blat

200g faina
1pachet praf de copt
150g zahar
coaja de portocala rasa
3oua
125g unt la temperatura camerei
150ml suc de fructe cu vitamine(ACE)


Ingrediente crema+strat suc gelatinat

750ml suc de fructe
500ml frisca
15g gelatina pt sucul de fructe
12g gelatina pt crema de frisca
20g zahar
250ml smantana


video



Oggi vi presento un dolce buonissimo...di un sapore freschissimo, fine e delicato...coloro che amano la frutta ne saranno incantati...

Ingredienti per il pan di spagna

200g di farina
3 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
150g di zucchero
1cucchiaio di scorza d'arancia grattugiata
3 uova
125g burro
150ml di succo di frutta alle vitamine (ACE)

Ingredienti per la copertura+crema

750ml di succo ACE
500ml di panna montata
15g gelatina per il succo
12g gelatina per la crema
20g di zucchero
250ml di latticello


video

mercoledì 22 aprile 2009

TORT TIRAMISU' / TORTA TIRAMISU'



Pe langa preparatele speciale(oua rosii, cozonac, pasca, preparate de miel etc) pregatite cu ocazia sarbatoririi Pastelui Ortodox nu putea lipsi si un tortulet...anul acesta am optat pentru un tort simplu dar in acelasi timp foarte bun si gustos...si anume TIRAMISU'...
Am folosit reteta Pocai de pe culinar.ro careia ii multumesc inca o data foarte mult pentru o reteta mirobolanta...

Ingrediente

4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra (50g)
60 ml lapte
250 gr mascarpone
3 albusuri
piscoturi Savoiardi
375 cafea amara
cacao pt final


Quest'anno in occasione alla Pasqua ortodossa ho preparato pure una torta insieme ad altri piatti speciali specifici (uova dipinte, ciambella, pizza pasquale, preparati di agnello)...ho scelto una torta semplice e nello stesso tempo molto buona e squisita...cioè TIRAMISU'...
Ho usato la ricetta di Poca dal sito culinar.ro chi ringrazio moltissimo per una ricetta meravigliosa...

Ingredienti

4 tuorli
50g zucchero a velo
60ml latte
250g mascarpone
3 albumi
biscotti Savoiardi
375ml caffè amaro
cacao


lunedì 20 aprile 2009

GOLOSITA' DI...PRIMAVERA 2




Le ultime golosità di primavera...cioè decorazioni in pasta di zucchero....



domenica 19 aprile 2009

HRISTOS A INVIAT!!! / BUONA PASQUA!!!!




Va prezint ouale mele de Paste...vopsite foarte modest....dar cu foarte multa dragoste si daruire...
PASTE FERICIT TUTUROR!!!!....HRISTOS A INVIAT!!!

Siccome oggi si festeggia la Pasqua ortodossa (anche se vivendo in Italia festeggiamo pure la Pasqua cattolica) vi presento le mie uova di Pasqua....dipinte con tanto amore e passione...
BUONA PASQUA!!!



lunedì 6 aprile 2009

NOI PREMII / NUOVI PREMI



Multumesc din suflet lui Manuelei pt onoarea si bucuria ce mi-a facut-o dedicandu-mi aceste premii...Le ofer la randul meu cu multa dragoste urmatoarelor fete:


Dal profondo del cuore ringrazio Manuela per l'onore e l'allegria che sento ricevendo questi due premi che ha dedicato a me...Tocca a me ad offrirli con tanto affetto alle sequenti ragazze:

Irina
Veronica
Paradis
Amalia
Paoletta
Sweetcook
Pinella

giovedì 2 aprile 2009

TORT FRANCO / TORTA FRANCO


De curand a fost ziua lui zio Franco…adica sotul matusii Rosalba…cum puteam sa las sa treaca o asemenea aniversare fara a pregati un tort?...si mai ales pt zio Franco….care asa cum zia Rosalba imi este ca o mama…el imi tine loc de tata…

Daca interiorul l-am gandit destul de repede...exteriorul adica decoratul nu reuseam sa mi-l imaginez absolut deloc…lipsa de inspiratie domnule nu alta!...ziceam:”un tort pt un barbat nu-l pot orna tot cu flori si brizbrizuri feminine…trebuie sa gasesc altceva!”…ce-am gasit?...veti vedea…

Asa deci…sa incepem



Qualche giorno fa è stato il compleanno di mio carissimo zio Franco....ho pensato molto alla decorazione della torta...perchè volevo che fosse una decorazione più adatta per il compleanno di un gentile uomo...così com'è

mio amato zio Franco...era ovvio di non poter fare sempre dei fiori, delle rose...sicuramente

non erano adatte per una torta del genere...alla fine ho scelto una copertura di

cioccolato a strati che circondano la torta



BLATUL I / IL PRIMO PAN DI SPAGNA


Ingrediente / Ingredienti


350g faina / 350g di farina

275g zahar / 275g di zucchero

250g unt / 250g di burro

250ml lapte / 250ml di latte

5oua / 5 uova

120g cirese confiate / 120g ciligie candite

1lingurita pulbere de cuisoare / 1 cuchiaino polvere di chiodi di garofano

1lingurita scortisoara / 1cuchiaino cannella

1 pachetel praf de copt / 1 bustina polvere lievitante

1lingurita otet / 1 cucchiaino aceto di mele

sare / sale



Ingredientele / Gli ingredienti


Am mixat bine untul cu zaharul


Sbattete bene il burro con lo zucchero


Am adaugat cate un ou amestecand bine dupa fiecare


Aggiungete un uovo alla volta mescolando bene dopo ogni aggiunta


In aceasta compozitie am inceput sa incorporez faina amestecata cu toate mirodeniile,

praful de copt si praful de sare


Mescolate la farina, le spezie, la polvere lievitante ed il sale e aggiungeteli al composto


Am adaugat laptele putin cate putin


Mettete il latte poco alla volta


Si apoi otetul


E poi l'aceto di mele


Ciresele le-am taiat in doua si le-am dat prin faina


Dimezzate le ciliegie e fateli un "bagno" di farina


Le-am amestecat apoi in compozitie pe care am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt


Aggiungete le ciliegie al composto e versatelo in uno stampo unto e foderato con la carta da forno


Am mai pus restul de cirese si deasupra


Le ciliegie rimaste si adagiano sopra


Si-am copt blatul la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii


Infornate a 180°C fino alla prova dello stuzzicadenti


Din blatul dreptunghiular din tava am decupat 2 blaturi


Dal pan di Spagna rettangolare tagliate 2 pan di Spagna rotonde


Si-am imbracat peretii unei forme de tort


Foderate con i 2 pan di Spagna le pareti di uno stampo


Apoi am pregatit blatul 2


BLAT II / IL SECONDO PAN DI SPAGNA


Ingrediente / Ingredienti


120 g unt / 120g burro

130 g caramelle marshmallows / 130g marshmallows

150 g ciocolata amaruie sau cu lapte / 150g cioccolato fondente o al latte

70 g migdale macinate / 70g mandorle trittate

90 g orez espandat / 90g riso soffiato


Am pus caramelele marsmallows pe foc moderat impreuna cu untul pana s-au topit


Mettete sul fornello a fuoco basso i marshmallows insieme al burro e scioglieteli


Am adaugat ciocolata facuta bucatele, migdalele si orezul expandat(eu am pus barette de orez cu ciocolata ca astea le aveam prin casa)


Aggiungete il cioccolato a scaglie, le mandorle e il riso soffiato


Amestecul l-am intins intr-o tava cu hartie de copt in forma de dreptunghi si l-am lasat la racit


Adagiate il composto in uno stampo foderato con carta da forno dandoli una

forma rettangolare e lasciatelo raffreddare


Cand s-a racit l-am taiat in doua pe lung


Una volta raffreddato dimezzatelo per la lunghezza


Si una din fasii am pus-o in forma de tort in felul urmator


Adagiate una delle strisce al interno della torta

nel seguento modo


In mijloc am pus o margheritina


Nel centro mettete una margheritina (la ricetta arriverà)


Intre timp am pregatit o crema de gris


Nel frattempo preparate la crema di semola di grano duro


CREMA DE GRIS / CREMA DI SEMOLA DI GRANO DURO


Ingrediente / Ingredienti


500ml lapte / 500ml di latte

75g zahar / 75g di zucchero

zeama de la o lamaie / il succo di un limone

50g gris / 50g di semola di grano duro

coaja de portocala confiata / scorza d'arancia candita



Am pus pe foc laptele cu zaharul si zeama de lamaie


Mettete su fuoco basso il latte con lo zucchero ed il succo di limone


Am lasat sa fiarba 5min in clocote apoi am adaugat grisul in ploaie si am mai fiert 5minute amestecand

ca sa nu aiba cocoloase sau sa se prinda de fund…


Fate bollire per 5 minuti poi aggiungete la semola a pioggia e lasciate bollire ancora

5 minuti mescolando continuamente per evitare la formazione dei grumi


Am batut-o fierbinte crema vreo 20minute pana a crescut ca o spuma


Sbattete la crema bollente per ancora 20 minuti finchè diventi ben gonfia e spumosa


Apoi am adaugat in ea coaja de portocala confiata


Mettete la scorza d'arancia candita


Am trecut la asamblarea tortului

Primul cerc exterior ramas liber l-am umplut cu mousse de cioco


Il seguente passo è l'assemblaggio della torta

Il primo cerchio esterno rimasto vuoto si riempie con la mousse di cioccolato


Iar in cercul din interior am altenat margheritina


Nel cerchio interno mettete strati alternanti di margheritine e crema di semola di grano duro


Crema de gris


Crema di semola di grano duro


Margheritina


La margheritina


Crema de gris

Di nuovo la crema di semola


Am incheiat cu o margheritina asezata cu fundul in sus


Finite il riempimento del cerchio interno con una margheritina messa capovolta


Am asezat capacul de blat deasupra


Mettete il secondo pan di Spagna rotondo


Si-am lasat la rece peste noapte


Lasciate la torta nel frigo durante la notte


A doua zi l-am ornat...simplu ….cu ciocolata…


Il giorno dopo decorate a piacere...con cioccolato se possibile...